Ads 468x60px

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τραγικό ατύχημα με άλογο


alogoΥπόθεση με θάνατο αλόγου στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά έχει προκαλέσει αρκετές καταγγελίες σε σελίδες blog στο διαδίκτυο, που κάνουν λόγο για βασανισμό του ζώου. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής και ο ιδιοκτήτης του αλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για ατύχημα, όπως και η Αστυνομία. Από την άλλη, η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας κα Σπυροπούλου, με βάση τα δεδομένα που της μετέφεραν δύο συνάδελφοί της κτηνίατροι, κάνει λόγο για βασανισμό του ζώου με βάση τη νομοθεσία εστιάζοντας στο θέμα της μεταφοράς και εκγύμνασης του άτυχου αλόγου κατ' αυτόν τον τρόπο.

Οργή για το περιστατικό

Σύμφωνα με καταγγελτικό δημοσίευμα στο blog
«iliamovement.blogspot.com», το άλογο, δέθηκε και σύρθηκε από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του για χιλιόμετρα και ξεψύχησε αρκετές ώρες αργότερα, κάνοντας λόγο για βασανισμό του ζώου με αυτό τον τρόπο. Παράλληλα αναφέρεται πως ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή, όπως καταγγέλλεται. Για το θέμα μιλήσαμε με το Α.Τ. Πελοπίου, αλλά και τον πρόεδρο του Τ.Σ. Πλατάνου Γιώργο Γεωργακόπουλο. Η Αστυνομία μας ενημέρωσε πως το περιστατικό έχει καταγραφεί ως ατύχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεωργακόπουλος, που ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον ιδιοκτήτη του αλόγου μας μετέφερε τα όσα υποστηρίζει ο τελευταίος. Όπως μας είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο ιδιοκτήτης του αλόγου συνήθιζε να το μεταφέρει σε κοντινή απόσταση δένοντάς το από το αυτοκίνητο και πηγαίνοντας με χαμηλή ταχύτητα. Το βράδυ της Κυριακής, η φοράδα -που κατά άλλη πηγή πληροφοριών φέρεται να ήταν έγκυος- κάπου παραπάτησε και έπεσε στο δρόμο, χωρίς να το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συρθεί για πολλά μέτρα στην άσφαλτο, γεγονός που του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, ο ιδιοκτήτης του αλόγου αντιλήφθηκε από τον καθρέφτη πως το άλογο δεν βρίσκεται πίσω και σταμάτησε για να δει πως αυτό σερνόταν στην άσφαλτο. Αμέσως προσπάθησε να του προσφέρει βοήθεια, σκεπάζοντάς το με μια κουβέρτα και δίνοντας του σανό. Μάλιστα αναζητήθηκε κτηνίατρος για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο και τελικά μετά από πολλές προσπάθειες έφτασε στο σημείο κτηνίατρος από το Λάλα. Όμως το μόνο που μπορούσε να κάνει στο άλογο ήταν ευθανασία, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

«Πρόκειται για βασανισμό»

Η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας Μπέκυ Σπυροπούλου δήλωσε στην «Πρώτη» πως ενημερώθηκε από τον συνάδελφο στο κτηνιατρείο Αρχ. Ολυμπίας και τον ιδιώτη κτηνίατρο που πραγματοποίησαν αυτοψία στο ζώο. «Όπως πληροφορήθηκα το ζώο δέθηκε πίσω από το αυτοκίνητο για να εκγυμναστεί, όμως σκόνταψε και σύρθηκε στην άσφαλτο. Έφερε βαριές κακώσεις στα μπροστινά άκρα και στα πλευρά, στο δέρμα του και άλλα σημεία. Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων και αυτή η πράξη είναι αδικαιολόγητη. Είναι μια πράξη βασανισμού», υπογράμμισε η κα Σπυροπούλου, ενώ αναμένεται να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στον ιδιοκτήτη για το περιστατικό.
www.protinews.gr

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ